BullGuard Hjälp

 Support > Kontakta support

Kontakta support

BullGuard erbjuder fri support för alla användare och gör ingen skillnad mellan vanliga abonnenter eller de som testar produkten Du kan kontakta vår support via chatt eller e-post från både vår webbsida och via programmet.


Kontakta support: e-post och chatt

Steg 1

Klicka på knappen Kontakta support som finns i Huvud- och Supportmodulen. Då får du instruktioner om hur du kontaktar vår supportavdelning. Klicka på Nästa för att fortsätta.

Steg 2

Välj om du vill kontakta vår support via e-post eller chatt. Skriv ner en kort beskrivning på det problem som du vill ha hjälp med.

När du har klickat på Nästa, kommer antingen meddelandefönstret eller chatt-fönstret visas. Chattmeddelanden besvaras direkt, medan e-post besvaras inom 1 timme för de språk som stöds under våra öppettider (CET):

Engelsk support: dygnet runt; svarstid 1 timme.

Dansk support: 10 - 18 dagligen; svarstid 24 timmar.

Tysk support: 5 - 21 dagligen; svarstid 1 timme under öppettid, 24 timmar utanför öppettiderna.

Fransk support: 5 - 21 dagligen; svarstid 1 timme under öppettid, 24 timmar utanför öppettiderna.

Spansk support: 5 - 21 dagligen; svarstid 1 timme under öppettid, 24 timmar utanför öppettiderna.
Steg 3

Starta ny chatt

Om du ställer din fråga via chatt kommer du inte behöva vänta på svar via e-post eller sitta i telefonköer. Precis som e-postsupporten är chattsupporten gratis för de som använder BullGuard, vilket innebär att du kan få svar direkt på dina säkerhetsrelaterade frågor. Support via chatt är vårt främsta supportverktyg.

Skicka en fil: Gör att du kan skicka filer från din dator till vår support. Det innebär att vår support får filen direkt och inte behöver vänta på e-post, vilket gör att svarstiden kortas.

Skicka meddelande: Om du klickar på den här knappen kommer texten som du skrivit i textfältet att skickas iväg.

Avsluta chatt: avslutar chatten med BullGuard Support. För alla chattkonversationer som görs i supportmodulen, finns det en avskrift i Meddelandecentralen i BullGuards program.

Vår support kommer att besvara dina chattmeddelanden på ditt språk (det språk som du använde när du installerade BullGuard). Om din chattsession är utanför våra öppettider, kommer du att få svar av vår engelska support som har öppet dygnet runt.

Om du inte har BullGuard installerat eller inte kan använda programmet (t.ex. om du har glömt lösenordet eller har tekniska problem), kan du skicka chattmeddelanden via vår supportsida på http://www.bullguard.com/support/live-support.aspx

Fjärråtkomst

Fjärråtkomst: Du kan använda fjärråtkomst för att lösa ett visst problem som du har. När du använder Fjärraccess, kommer du få frågan från BullGuards support att ge tillgång till din dator via antingen "Visa" eller "Fjärrkontroll".

Fjärrsupporten är en funktion som är till för att lösa svåra problem som att ta bort spionprogramvara eller problem med BullGuards programvara, genom att låta vår support arbeta direkt med din dator. Det är ett fantastiskt verktyg för att lösa problem och svåra uppgifter på ett snabbt och enkelt sätt.

Steg 1.

Fjärrsessionen kan endast startas i BullGuards chatt genom att användaren klickar på knappen Fjärråtkomst. Det är endast användaren som kan starta fjärråtkomst.

Steg 2.

Första steget är att endast låta vår support se vad som användaren ser på dataskärmen. Vår support måste bekräfta fjärrsessionen och när de gjort det kommer ett popup-meddelande visas på användarens dator. Klicka på knappen Fortsätt för att acceptera fjärråtkomst till din dator eller Nej för att inte acceptera det

BullGuards support kommer att få tillgång till din dator, så tänk på att stänga ner dokument, bilder eller webbsidor som innehåller konfidentiell eller känslig information innan du startar fjärråtkomst.

Steg 3.

Fjärrkontroll gör att vår support får kontrollen över din dator. Fjärrkontroll kan endast startas av BullGuards support.

Du måste acceptera att dela kontrollen med vår support så att han/hon kan arbeta med din dator. Användaren kan alltid ta tillbaka full kontroll över datorn genom att klicka på CTRL+ALT+F12 eller genom att klicka på knappen Ta kontroll som finns i chattfönstret.

Skriv e-post

När du har gått genom supportguiden och ska skicka ett e-postmeddelande kommer meddelandefönstret att visas. Vi rekommenderar att du använder e-post om du inte behöver svar omedelbart eller om du ombetts att skicka en rapportfil till BullGuards support. Du kommer att få svar på ditt e-postmeddelande inom 1 timme (undantag gäller för danska, tyska, franska och spanska supporten där 1 timmas svarstid endast gäller under öppettiderna).

E-postmeddelandena lagras i Meddelandecentralen i Supportmodulen där du finner både skickade och mottagna e-postmeddelanden och avskrifter från chattkonversationerna.

För att underlätta för vår support, vill vi att du fyller i alla fält med information. Det gör att vi kan lösa ditt problem mycket snabbare.

Redigera: Gör att användarna kan utnyttja funktionerna Kopiera, Klistra in, Markera alla eller Ta bort.

Bifoga: Öppnar ett sökfönster där användarna kan söka efter de filer som de vill bifoga.

< och > ; pilknappar: Fungerar som framåt- och bakåtknappar och används för att läsa e-post som har många svar. Dessa knappar gör det enklare att följa vad som hänt när du ska svara på e-postmeddelandena.

Ämne: Det är extremt viktigt att du anger ett ämne som beskriver ditt problem så att din fråga eller ditt problem kan vidarebefordras till rätt person.

Bifogade: I det här fältet ser du alla filer som kommer att bifogas. Om du högerklickar på de bifogade filerna kommer du få möjlighet att lägga till, ta bort eller öppna filerna.

Meddelande: Här skriver du meddelandet till vår support.

Knapparna F, K, I: Med dessa knappar formaterar du texten (Fet, Kursiv eller Understruken).

Skicka e-post: Klicka på den här knappen för att skicka e-post till BullGuards support. En kopia av e-postmeddelandet sparas också i Meddelandecentralen i supportmodulen. Om du stänger ner meddelandefönstret innan du har skickat e-postmeddelandet får du frågan om du vill spara meddelanden som utkast.

Om du inte har BullGuard installerat eller chattsupporten inte fungerar (p.g.a. underhåll eller tekniska problem), kan du skicka ett meddelande från BullGuards supportsida på http://www.bullguard.com/support/ask-us-a-question.aspx.