BullGuard Hjelp

Brannmur – oversikt

BullGuard brannmur

En brannmur forhindrer uautorisert tilgang til datamaskinen og blokkerer tilkoblinger du ikke har godkjent.


Oversiktsbildet
Når BullGuard er installert kan innstillingene for brannmuren gjørs fra oversiktsbildet. Der finner du en snarvei som du kan bruke til å endre innstillingene i modulen. Du kan også klikke på brannmurikonet i den nedre delen av programgrensesnittet.


 Brannmuren er aktiv/inaktiv
Viser om brannmuren er aktiv eller inaktiv.
 Programregler
Gir deg rask tilgang til programrelene hvor du kan styre hvilke programmer som får koble seg til nettverket.
 Blokkerte verter
Viser IP-adresser som brannmuren blokkerer. Du kan fjerne en IP-adresse fra listen hvis du vil tillate trafikk.
 Nettverksaktivitet
Viser listen over prosesser som er aktive i nettverket.
 Brannmurlogg
Viser en interaktiv tabell med alle nettverkshendelser som systemet har loggført.
 Brannmurinnstillinger
Avanserte innstillinger for brannmuren hvor du kan åpne porter, skape regler for IP-adresser eller endre brannmurens generelle sikkerhetsnivå.
Om brannmurer

En datamaskin som ikke har en aktiv brannmur kan angripes så snart den er tilkoblet et nettverk så som Internett.

Lenge var det virus som var den største bekymringen for datasikkerheten. I dag er det ikke lenger nok å bare ha et antivirusprogram installert på datamaskinen. Alt du trenger er en ubeskyttet datamaskin i et nettverk så kan alle andre datamaskiner som er sikret også bli utsatte for inntrengning, og du kan få tak i personlig informasjon og gjøre nettverket ustabilt.

En brannmur forhindrer uautorisert tilgang til datamaskinen og blokkerer tilkoblinger du ikke har godkjent. En brannmur som samarbeider med antivirusprogrammet vil økt sikkerheten radikalt. Dessverre er det ikke mulig å være 100 % beskyttet når datamaskinen er koblet i nettverk. Derfor er det viktig å holde begge sikkerhetsprogrammene og andre programmer så oppdaterte som mulig. Oppdaterte programmer og vanlig sunt fornuft er den beste måten for å minimere risikene for å bli utsatt for nettverksangrep.

Maskinbasert brannmur
Enheter som er spesielt utviklet for filtrering av nettverkstrafikk. Ulike typer maskinvarer som eksterne enheter, enheter innbygd i rutere og til og med selve moderkortet. De har egne programmer som brukeren må installere på datamaskinen for å konfigurere programmer, porter eller protokollregler for å styre trafikken.

Programvarebaserte brannmurer
Program som installeres på datamaskinen og som utfører den samme trafikkontrollen som en ekstern brannmur uten å være en fysisk komponent.

BullGuards programvarebaserte brannmur er en del av Internet Security-pakken som tilbyr en omfattende beskyttelse og inneholder:

Antivirus og antispionprogram
- beskytter datamaskinen mot virus, trojanske hester, ormer, spionprogrammer og reklame.
Brannmur
- beskytter datamaskinen mot angrep og gir deg muligheten til å kontrollere programmene som bruker nettverket.
Spamfilter
- undersøker e-postmeldingene og holder postboksen din ren.
24/7 Support
– Live Chat Support svarer på spørsmål og gir deg støtte hvis du har noen funderinger eller problemer med BullGuard.

BullGuard brannmur Hovedkarakteristikk

Brannmuren fungerer som en egen systemtjeneste som gjør at den fungerer selv om BullGuard-programmet ikke er startet. På den måten er du beskyttet mot angrep hele tiden.

Brannmuren har et system som oppdager inntrengingsforsøk og beskytter datamaskinen mot alle angrep fra nettverket. Det gir deg også muligheten til å styre hvilke programmer som skal ha tilgang til Internett. Inntreningsoppdagelsen beskytter mot alle typer nettverksangrep og kan justeres til å enten øke eller minske sikkerheten basert på dine ønskemål.

Brannmuren har tilgang til en liste over "kjente programmer" for Windows-prosessene og de vanligste brukerprogrammene. Brannmuren bruker denne listen til å styre hvilke programmer som skal automatisk kobles til Internett.

Du kan justere brannmuren for alle nettverkstyper via de avanserte innstillingene.

Support er tilgjengelig hele døgnet. Live Chat Support-funksjonen er integrert i programmet, og BullGuards support vil gi deg all den hjelpen du trenger.