BullGuard Help

Beginnen > BullGuard installeren > BullGuard verwijderen

Stapsgewijze handleiding om BullGuard te verwijderen

Als u BullGuard van uw computer wilt verwijderen kunt u deze handleiding gebruiken.


Het verwijderingsproces kan worden gestart met behulp van de verwijdertool in de BullGuard-map of via het Configuratiescherm > Software > Programma's wijzigen of verwijderen (Windows XP, 2000) en Configuratiescherm > Programma's (Windows Vista, 7).

Voordat u BullGuard verwijdert moet u alle documenten afsluiten en opslaan. Tijdens het verwijderingsproces moet u de computer opnieuw opstarten, waardoor u niet-opgeslagen informatie kunt verliezen.

Verwijderen

Stap 1

Het eerste verwijderingsvenster is het welkomstscherm. Klik op Volgende om door te gaan.

Stap 2

In het volgende scherm krijgt u de mogelijkheid om de huidige BullGuard-instellingen te bewaren, voor het geval u de applicatie later opnieuw wilt installeren.

 Over het bewaren van de instellingen

Met de optie 'Instellingen bewaren' worden alle antivirus-, firewall- en back-upprofielen, instellingen en de lijsten met veilige en geblokkeerde contacten en domeinnamen van het spamfilter opgeslagen. Wij adviseren u om de gebruikersvoorkeuren op te slaan als u van plan bent BullGuard later opnieuw te installeren en liever niet alle modules en profielen opnieuw wilt bewerken.

Stap 3

Nadat u op Volgende hebt geklikt, verschijnt een voortgangsbalk die aangeeft waneer het verwijderingsproces is voltooid. Sluit het venster niet voordat het proces is voltooid. Als u het verwijderingsvenster te vroeg sluit, leidt dat tot een onvolledige installatie waardoor u BullGuard later wellicht niet opnieuw kunt installeren.

Stap 4

Het laatste venster van het verwijderingsproces vraagt u om uw computer opnieuw op te starten. Kies Nu opnieuw opstarten om de computer opnieuw op te starten of Ik wil later handmatig opnieuw opstarten om het opnieuw opstarten van de computer uit te stellen.

 De computer opnieuw opstarten

U moet de computer opnieuw opstarten omdat sommige onderdelen van BullGuard, zoals de antivirus- en firewalldrivers, alleen kunnen worden verwijderd tijdens het opstarten van Windows. Als u BullGuard opnieuw installeert zonder dat u de computer opnieuw hebt opgestart, zal het installatieproces niet succesvol kunnen worden afgerond.