BullGuard Help

 Gaming > Profielen > Profielen voor de Gamemodus

Gameprofielen bewerken

De Gamemodus is een algemeen profiel dat in één keer voor meerdere games kan worden ingesteld door de triggerende uitvoerbare bestanden toe te voegen en de firewallregels aan te passen.


Om dit profiel aan te passen gaat u naar het tabblad Profielen in de module Gaming, u klikt met de rechtermuisknop op Gamemodus en u kiest de optie Instellingen bewerken.

Tabblad Algemeen

In het tabblad Algemeen van het profiel kunt u meerdere uitvoerbare bestanden van verschillende games toevoegen, zodat de profielen automatisch worden geactiveerd zodra u een van de games start. Klik op de knop + om uitvoerbare bestanden toe te voegen aan de Controlelijst of op om geselecteerde regels te verwijderen.

Tabblad Antivirus

In het tabblad Antivirus kunt u instellen wat de realtime scanner mag scannen en wat mag worden overgeslagen teneinde de prestaties van de game te verbeteren.

  

Alleen bestanden scannen die worden geopend om te worden uitgevoerd: De realtime scanner scant alleen bestanden van lopende processen. Daardoor doen zich geen CPU-pieken voor als gevolg van het scannen van grote aantallen bestanden door de realtime scanner.

Internetverkeer scannen: Een functie die bij toegang (On Access) het netwerkverkeer controleert om bedreigingen voor de computer te detecteren. Deze optie kunt u onaangevinkt laten staan.

Binnenkomende e-mails scannen: Hiermee worden alle e-mails die uw e-mailprogramma ontvangt bij toegang (On Access) gescand. Deze optie kunt u onaangevinkt laten staan.


Map met games uitsluiten van scannen: Als u deze optie hebt ingeschakeld voorkomt u dat de realtime scanner de gamebestanden scant. Als een bestand bij toegang (On Access) is gescand, kan het alleen worden gebruikt nadat het door het antivirusprogramma is gescand. Games maken gebruik van een groot aantal bestanden, en als al deze bestanden door het antivirusprogramma moeten worden gescand, kan dat tot verminderde prestaties leiden. Daarom adviseren wij u om deze optie niet in te schakelen.


Bestanden op netwerklocaties scannen: Hiermee kan BullGuard automatisch gedeelde netwerkbronnen scannen bij toegang vanaf de computers van de gebruikers. Onaangevinkt laten staan om prestatieverlies te voorkomen.

Bestanden op cd/dvd, geheugenstations en diskettes scannen : Hiermee kan BullGuard bestanden op losse opslagmedia scannen.

Tabblad Firewall

Via het tabblad Firewall kunt u regels definiëren waarmee applicaties toestemming krijgen om verbinding te maken met het internet of uitgesloten worden van netwerktoegang.

Door op de knop Poorten te klikken kunt u de poortnummers toevoegen die de game nodig heeft om verbinding te maken met een server of een externe computer.