BullGuard Help

Overzicht firewall-module

BullGuard Firewall

Een firewall voorkomt ongeoorloofde toegang tot uw computer en weigert ongevraagde verbindingen.


Firewall overzichtsvenster
Zodra BullGuard is geïnstalleerd, hebt u toegang tot de firewall vanuit het overzichtsvenster en via een snelkoppeling naar de firewall-instellingen kunt u eventueel aanpassingen doen aan de module. U kunt ook op het pictogram van de firewall klikken in de onderste helft van de applicatie-interface.


 De firewall is actief/inactief
Toont of de firewall wel of niet is ingeschakeld.
 Applicatieregels
Biedt snel toegang tot het tabblad Applicatieregels waar u de lijst met applicaties kunt beheren die toegang moeten hebben tot het internet.
 Uitgesloten host
Toont alle IP-adressen die momenteel worden geblokkeerd door de firewall als gevolg van een aanval. U kunt hier IP-adressen toevoegen/verwijderen.
 Netwerkactiviteit
Toont de lijst met processen die op dit moment gebruik maken van het netwerk.
 Firewall-logboek
Toont een interactieve tabel met alle netwerkgebeurtenissen die door de module in het logboek zijn opgenomen.
 Firewall-instellingen
Biedt een geavanceerde configuratieoptie voor de firewall, waarmee u poorten kunt openen, IP-regels kunt aanmaken of het algehele beveiligingsniveau van de firewall kunt bewerken.
Over firewalls

Een computer zonder actieve firewall kan binnen een minuut nadat verbinding is gemaakt met een openbaar netwerk, zoals het internet, aangevallen worden.

Lange tijd waren virussen de grootste zorg van computerbeveiliging. Dit is veranderd, en tegenwoordig is een antivirusprogramma alleen simpelweg ontoereikend om uw computer afdoende te beschermen. Er hoeft zich slechts één onbeschermde computer in een netwerk te bevinden om de veiligheid van alle andere computers in dat netwerk aan te tasten, waardoor vertrouwelijke gegevens, de systeem/netwerkstabiliteit en persoonlijke gegevens gevaar lopen.

Een firewall voorkomt ongeoorloofde toegang tot uw computer en weigert ongevraagde verbindingen. In combinatie met het antivirusprogramma levert dit een aanzienlijke verhoging van het beveiligingsniveau van uw computer op. Omdat het helaas niet mogelijk is om 100% veiligheid te garanderen voor een computer die is verbonden met een netwerk, is het van groot belang dat u de beveiligingsapplicaties en alle andere softwareapplicaties op uw computer zo veel mogelijk up-to-date houdt. Met bijgewerkte software en door onnodige risico's te vermijden kunt u de gevaren van een verbinding zoveel mogelijk beperken, waardoor de kans dat u doelwit wordt van een netwerkaanval stukken kleiner is.

Hardware firewalls
Apparaten die speciaal zijn ontwikkeld om netwerkverkeer te filteren. Dit kunnen externe apparaten zijn of apparaten die zijn ingebouwd in routers of zelfs in moederborden. Hiervoor moet speciale software worden geïnstalleerd op uw computer zodat u de lijsten met uitgezonderde applicaties, poorten of protocollen kunt configureren of de wijze waarop het verkeer wordt gefilterd kunt aanpassen

Software firewalls
Software die is geïnstalleerd op de computer van de gebruiker en die het verkeer op dezelfde wijze filtert als een externe firewall, alleen zonder een fysieke component.

De software firewall van BullGuard maakt deel uit van een Internet Security-pakket dat uitgebreide bescherming biedt en bestaat uit:

Antivirus en Antispyware
- om uw computer tegen virussen, Trojaanse paarden, wormen, spyware en adware te beschermen.
Firewall
- die voorkomt dat uw computer blootgesteld wordt aan netwerkaanvallen en die u de mogelijkheid biedt om de applicaties te beheren die verbinding maken met het internet.
Spamfilter
- waarmee e-mails worden gefilterd zodat uw 'Postvak in' schoon blijft.
24/7 Support
– onze Live Chat Support waar u antwoord krijgt op al uw vragen over de werking van BullGuard of beveiligingskwesties.

BullGuard Firewall. Belangrijkste kenmerken

De firewall fungeert als een apart systeem, zodat u de firewall ingeschakeld kunt hebben terwijl BullGuard op dat moment niet ingeschakeld is. Zo kunt u uw computer beschermen tegen netwerkaanvallen. U bent dus altijd beschermd tegen netwerkaanvallen.

De BullGuard Firewall is uitgerust met een betrouwbaar 'detectiesysteem' dat uw computer tegen netwerkaanvallen beschermt. U kunt er ook applicaties mee beheren en bepalen welke programma's gebruik mogen maken van de internetverbinding. De detectie biedt bescherming tegen alle soorten netwerkaanvallen en kan eventueel worden aangepast om desgewenst een hoger beveiligingsniveau te bieden.

De firewall heeft toegang tot een lijst met 'Bekende applicaties' met daarop de meeste Windows-processen en veelgebruikte applicaties. Deze lijst wordt gebruikt om te bepalen welke applicaties vertrouwd worden en automatisch toegang kunnen krijgen tot het internet.

De firewall kan aan bijna alle soorten netwerken worden aangepast met behulp van geavanceerde aanpassingen.

Support is 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar. Live Chat Support maakt deel uit van de applicatie en het BullGuard Support Team helpt u met al uw vragen.