BullGuard Help

Backup > Back-up van uw gegevens maken

Dit is de belangrijkste functie van BullGuard Backup waarbij u back-upprofielen kunt instellen, uitvoeren of bewerken.

Naast op maat gemaakte profielen of e-mail back-upprofielen kunt u back-ups van standaard Windows-locaties maken, zoals van de map Mijn documenten, die foto's, films, bureaubladinhoud en opgeslagen documenten bevat.


Om een profiel aan te maken, klikt u op de knop 'Back-up van uw gegevens maken' in het overzicht van Backup:

* Als er geen profiel aanwezig is, wordt de Backup-handleiding onmiddellijk gestart
* Als er reeds profielen aanwezig zijn, kunt u ervoor kiezen om een bestaand profiel te gebruiken of om een nieuw profiel aan te maken.


Handleiding Bestandsback-up

Stap 1

Tijdens de eerste stap bij het aanmaken van een back-upprofiel moet u kiezen waarvan u een back-up wilt maken - bestanden of e-mails. Er zijn twee aparte handleidingen - backup-profielen voor bestanden of voor e-mails. Klik op Volgende nadat u 'Bestanden' hebt geselecteerd.

Stap 2

Tijdens de volgende stap moet u kiezen van welke mappen u een back-up wilt maken. Klik op de knop + om mappen toe te voegen aan het back-upprofiel, ga naar de map die u wilt toevoegen aan het profiel, selecteer deze en klik op OK. Zowel mappen als losse bestanden kunnen aan een profiel worden toegevoegd.

 Filterfunctie

Onder het teken + vindt u de knop Filter waarmee u bepaalde items kunt uitsluiten van de bestanden waarvan u een back-up wilt maken. Met dit filter kunnen gebruikers uitsluitend de bestandstypes of mappen kopiëren die zij nodig hebben, zonder dat dit al te veel tijd en ruimte kost.

Stap 3

Tijdens de volgende stap moet u de locatie kiezen waar u de back-upbestanden wilt opslaan. De back-up kan worden opgeslagen op de Online Drive, op een cd/dvd, op de lokale computer (meestal op een externe harde schijf) of op een netwerkcomputer.

Stap 4

Alle back-upprofielen kunnen worden ingepland op een passend tijdstip om computervertragingen te voorkomen, of om ervoor te zorgen dat regelmatig een back-up wordt gemaakt van belangrijke documenten om gegevensverlies te voorkomen

Nooit, ik start het zelf – hierbij moet het profiel handmatig worden uitgevoerd om een back-up te maken van de informatie.

Als mijn computer inactief is – het profiel wordt alleen op de achtergrond uitgevoerd terwijl de computer niet wordt gebruikt. Als de computer in gebruik wordt genomen, wordt het back-upproces gepauzeerd.

Ik wil een rooster selecteren – het profiel kan zodanig ingesteld worden dat het op vaste tijdstippen automatisch uitgevoerd wordt. Hierdoor wordt van de informatie in het profiel regelmatig een back-up gemaakt.

Stap 5

Met behulp van de Geavanceerde back-upinstellingen kunnen gebruikers hun profiel verder aanpassen door speciale functies zoals codering, versienummering en back-upcompressie toe te voegen.

Synchronisatiemodus: BullGuard is voorzien van een synchronisatiemodus die in combinatie met de ingeplande back-up werkt. Standaard zal BullGuard nooit bestanden uit uw back-up verwijderen, zelfs als deze van uw computer verwijderd zijn.

De synchronisatiemodus kan echter ruimte besparen op de Online Drive door oude bestanden te verwijderen die u ook van uw computer hebt verwijderd. Dit is met name handig als u back-up gebruikt om uw werkbestanden op te slaan - op deze manier bewaart u alleen de meest recente versies op de back-upschijf.

 BELANGRIJK

Als u per ongeluk een bestand van uw computer verwijdert terwijl u de 'Synchronisatiemodus' hebt ingeschakeld, wordt dat bestand ook van de Online Drive verwijderd zodra de geplande back-up begint.


Comprimeer mijn back-up: Alle gegevens in de online back-upruimte worden gecomprimeerd om zo weinig mogelijk ruimte te gebruiken.

Echter, als u deze optie gebruikt zijn de bestanden niet meteen toegankelijk als u de Online Drive bekijkt via Windows Verkenner of Internet Explorer. Als u vaak uw back-updrive raadpleegt en wilt dat de bestanden snel te vinden zijn, adviseren wij u om deze optie niet te gebruiken.


Codeer mijn back-up De overdracht naar onze back-updrive wordt standaard gecodeerd om de gegevens die u naar onze servers stuurt maximaal te beveiligen. Echter, als u deze optie aanvinkt, worden de gegevens die u op onze servers plaatst gecodeerd met een wachtwoordzin die alleen bij de gebruiker bekend is.

Als u deze optie gebruikt zijn de bestanden niet meteen toegankelijk als u de Online Drive bekijkt via Windows Verkenner of Internet Explorer. Deze optie wordt niet aanbevolen als u regelmatig uw back-up bestanden raadpleegt en slechts een paar bestanden op wilt zoeken op de online drive met een browser.

 BELANGRIJK

Als u per ongeluk de wachtwoordzin vergeet, bent u uw bestanden kwijt en kunt u ze niet meer terughalen. BullGuard-medewerkers hebben geen toegang tot uw persoonlijke wachtwoordzin. Daarom kunnen wij deze niet terugzetten.


Bewaar meerdere versies van mijn bestanden: Als u deze optie hebt ingeschakeld, kunt u meerdere back-ups van hetzelfde bestand op de Online Drive bewaren.

Stap 6

Als laatste stap kunt u aan het profiel een naam naar keuze geven en u kunt er ook voor kiezen om BullGuard dit profiel uit te laten voeren nadat u op de knop Voltooien hebt geklikt.

Door 'Deze back-up nu starten' aan te vinken, wordt het pas aangemaakte profiel uitgevoerd zodra u op de knop Voltooien klikt. Nadat de back-uphandleiding is afgesloten, kunt u het pas aangemaakte profiel terugvinden onder het tabblad Back- upprofielen.