BullGuard hjælp

Sikkerhedskopiering > opret sikkerhedskopi af dine data

BullGuards hovedsikkerhedskopieringsfunktion, hvor brugere kan oprette sikkerhedskopieringsprofiler, køre dem eller redigere dem.

Ud over tilpassede profiler til filer eller e-mails kan brugeren oprette sikkerhedskopier til Windows standardlokationer som f.eks. mapperne Mine dokumenter, som indeholder billeder, film, skrivebordsindhold og gemte dokumenter.


Start med at oprette en profil ved at klikke på "Sikkerhedskopier dine data" i sikkerhedskopieringens hovedsektion:

* Hvis der ikke findes nogen profil, vil sikkerhedskopieringsguiden starte med det samme
* Hvis der allerede findes profiler, vil der være mulighed for enten at bruge en eksisterende profil eller oprette en ny.


Sikkerhedskopieringsguide for filer

Trin 1

Det første trin i konfigureringen af en sikkerhedskopieringsprofil er at vælge, hvad der skal sikkerhedskopieres – filer eller e-mails. Der er to forskellige guider til sikkerhedskopieringsprofiler - en til filer og en til e-mails. Klik på Næste når du har valgt filer.

Trin 2

I næste trin skal brugeren vælge, hvilke mapper der skal sikkerhedskopieres. Klik på + for at tilføje mapper til sikkerhedskopieringsprofilen, naviger til den mappe du ønsker at tilføje til sikkerhedskopiprofil, vælg den, og klik på OK. Det er muligt at tilføje både mapper og enkeltfiler til en profil.

 Filtreringsfunktion

Under tegnet + finder du Filtrer, hvor du kan udelukke bestemte elementer fra de filer, du ønsker at sikkerhedskopiere. Formålet med filteret er at give brugere mulighed for kun at sikkerhedskopiere den type filer eller mapper, de har brug for, uden at bruge for lang tid eller for meget plads.

Trin 3

I dette trin skal brugeren vælge den destination, hvor filerne skal sikkerhedskopieres til. Sikkerhedskopieringen kan gemmes på onlinedrevet, på en cd/dvd, på den lokale computer (normalt på en ekstern harddisk) eller på en netværkscomputer.

Trin 4

Alle sikkerhedskopieringsprofiler kan planlægges til enten at starte på et passende tidspunkt, så det ikke påvirker computerens hastighed, eller til at sikkerhedskopiere vigtige dokumenter regelmæssigt og dermed modvirke tab af informationer.

Aldrig, jeg starter den selv – Brugere skal køre denne profil manuelt for at sikkerhedskopiere informationen.

Når min computer er inaktiv – profilen kører kun i baggrunden, når computeren ikke er i brug. Hvis der foretages nogen handlinger på computeren, stopper sikkerhedskopieringen midlertidigt.

Jeg ønsker at vælge et skema – brugeren kan indstille profilen til at køre automatisk med faste tidsintervaller. Det sikrer, at alle informationer i profilen vil blive sikkerhedskopieret regelmæssigt.

Trin 5

Avancerede sikkerhedskopieringsindstillinger giver brugeren mulighed for at tilpasse deres profil yderligere ved at tilføje bestemte funktioner som f.eks. kryptering, versionoplysninger og pakning af sikkerhedskopi.

Synkroniseringstilstand: BullGuard leveres med en synkroniseringstilstand, som fungerer sammen med den planlagte sikkerhedskopiering. Som standard vil BullGuard aldrig slette filer fra din sikkerhedskopi, hvis de er slettet på din computer.

Men synkroniseringstilstanden kan hjælpe dig med at spare plads på onlinedrevet ved at slette gamle filer, som du også har slettet på computeren. Det er specielt anvendeligt, hvis du bruger sikkerhedskopien til at gemme dine arbejdsfiler - på den måde har du kun den nyeste version på sikkerhedskopieringsdrevet i stedet for gamle udgaver.

 VIGTIGT

Hvis du kommer til at slette en fil på din computer og har aktiveret "Synkroniseringstilstand", vil Bullguard, når den planlagte sikkerhedskopiering starter, også slette filen fra onlinedrevet.


Komprimer min sikkerhedskopi: Alle dataene på onlinesikkerhedskopieringsstedet bliver komprimeret for at optage mindst mulig plads.

Men hvis du bruger denne mulighed, er filerne ikke direkte tilgængelige ved at gennemse onlinedrevet med Windows Explorer eller Internet Explorer. Hvis du ofte åbner dit sikkerhedskopieringsdrev og har brug for, at filerne er tilgængelige, kan vi ikke anbefale brug af denne mulighed.


Krypter min sikkerhedskopi: Som standard bliver overførslen til vores sikkerhedskopieringsdrev krypteret for at give maksimal sikkerhed for de data, du sender til vores servere. Men ved at markere denne mulighed vil dataene på vores servere blive krypteret med en adgangskode, som kun brugerne har adgang til.

Med denne mulighed aktiveret, er filerne ikke direkte tilgængelige ved at gennemse onlinedrevet med Windows Explorer eller Internet Explorer. Denne mulighed kan ikke anbefales, hvis brugeren ofte åbner sin sikkerhedskopi og har brug for kun at hente nogle få filer efter at have gennemset dem på onlinedrevet med en browser.

 VIGTIGT

Hvis du ved et uheld glemmer din adgangskode, mister du dine filer, da du ikke vil kunne hente dem. BullGuard har ingen adgang til din private krypteringskode, det betyder, at vi ikke kan nulstille den.


Gem flere versioner af mine filer: Med denne mulighed aktiveret kan brugeren have flere sikkerhedskopier af den samme fil på onlinedrevet.

Trin 6

Som det sidste trin kan brugeren navngive profilen efter ønske og desuden vælge at få BullGuard til at køre profilen, så snart de klikker på Afslut.

Brug af Start denne sikkerhedskopiering nu vil køre den nyoprettede profil, så snart brugeren klikker på Afslut. Efter sikkerhedskopieringsguiden lukker, kan brugere finde den nyoprettede profil ved at åbne fanen Sikkerhedskopiprofiler.